Αρχική | Προϊόντα | Τροφιμα | Μελι | Μελι Καστανιας

Μελι Καστανιας

Το μέλι είναι φυσικό να κρυσταλλώνει. Η κρυστάλλωση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του αγνού, ανεπεξέργαστου μελιού.

Ρευστοποιείστε το με τη διαδικασία bain-marie στους 40-42 βαθμούς κελσίου.

Μελι Καστανιας


Παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς, το οποίο θεωρείται καλό μελισσοκομικό φυτό και αρκετά διαδεδομένο στα ορεινά της Eλλάδας. Στη Μακεδονία το μέλι καστανιάς συλλέγεται κυρίως στη χερσόνησο του Αγίου Όρους.

Γευση

Δυνατή, ελαφρώς πικρή και διαρκείας. H γεύση του καστανόμελου είναι τόσο έντονη, που μια μικρή ποσότητα μπορεί να υπερκαλύψει τη γεύση άλλων μελιών.

Αρωμα

Έντονα αρωματικό μέλι.

Θρεπτικη αξια

Το μέλι καστανιάς είναι ίσως το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς. Στο μέλι αυτό εντοπίζετε μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό τονωτικό. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο.

Συνισταται

Σε όσους αθλούνται, στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν προβλήματα προστάτη ή προστατίτιδας. Μπορεί να δράσει και ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας.

Kρυσταλλωση

Κρυσταλλώνει αργά μετά από 1-2 χρόνια.


Ρωτήστε τιμή

Από το 1997 η οικογένειά μας ασχολείται με τη μελισσοκομία. Η οργάνωση και η εργατικότητα των μελισσών αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

μαθετε περισσοτερα

Θα μας βρειτε

  • apicure
    Άνω Οικ. Καστανιάς 1
    Σέρβια Κοζάνης
    505 00
  • 24640 23789
  • info.apicure@gmail.com

Apicure Honey Products since 1997