Menu
Your Cart

Εταιρία - Ιστορικό

«Όποιος αγαπά το μέλι, δεν φοβάται τα μελίσσια»

Η ιστορία της οικογενειακής μας επιχείρησης, ξεκίνησε από την περιέργεια ενός ανθρώπου να παρατηρεί τους πιο μικρούς, αλλά ακούραστους εργάτες της φύσης και σιγά σιγά, μετατράπηκε σε έμπνευση και μεράκι, να μοιραστούμε ένα από τα μεγαλύτερα δώρα τους.

Όταν ο πατέρας μου πήγαινε για τρέξιμο στο βουνό, κάθε μέρα συναντούσε στο δρόμο του μια βρύση, όπου ένα τσούρμο από μέλισσες έπιναν νερό.

Αποφασισμένος να μάθει από πού ερχόντουσαν, προσπαθούσε να τις ακολουθήσει, αλλά πάντα τις έχανε. Μέχρι που μια μέρα, αποφάσισε να πάρει ένα μπλάνκο και κατάφερε να σημαδέψει μια καθώς έπινε νερό, για να δει που κατευθύνεται.

Μετά από πολλή ώρα, έφτασε σε ένα δέντρο μέσα στο δάσος, όπου υπήρχε φωλιά από ένα μελίσσι. Ο πατέρας μου το μάζεψε, το έβαλε σε κυψέλη και έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο μας μελίσσι.

Κάποια χρόνια αργότερα και καθώς τα μελίσσια μας αυξάνονταν συνεχώς, δεν άργησε να έρθει και η στιγμή, που δημιουργήσαμε την πρώτη μας παραδοσιακή κηραλοιφή.

Η θαυματουργή της δράση ενάντια στα εγκαύματα, αλλά και η ελαστικότητα και απαλότητα που χαρίζει στην επιδερμίδα, είναι μερικά μόνο από τα αναρίθμητα οφέλη της.


«Αν δεν έχεις μέλι στο πιάτο, ας έχεις στο στόμα»

Όσο μεγάλωνε η επιχείρησή μας, τόσο πιο εντατικά αρχίσαμε να ασχολούμαστε εγώ και ο αδερφός μου. Επειδή όμως θέλαμε να δώσουμε καλλυντικές και θεραπευτικές ιδιότητες στα προϊόντα μας, ξεκινήσαμε να κάνουμε προσθήκη αιθέριων ελαίων και βοτάνων.

Κάπως έτσι, η απλή κηραλοιφή μετατράπηκε σε ενυδατική κηραλοιφή προσώπου, κηραλοιφή για τα χέρια, τις φτέρνες, την ψωρίαση, τους κάλλους κλπ.


«Η μάνα που σε γέννησε μοίραζε και μέλι»

Με το πέρασμα των χρόνων, οι ανάγκες αυτής της μικρής οικογενειακής επιχείρησης, άρχισαν να αυξάνονται και είχε έρθει η στιγμή να δημιουργηθεί ένα brand.


Το όνομα «Apicure» προέκυψε από τη λατινική λέξη «apis», που σημαίνει μέλισσα και την αγγλική «cure», που σημαίνει θεραπεία.


«Αν είσαι μέλισσας παιδί, κέντρωσε και μην λαλείς»

Εμπνευσμένοι από την εργατικότητα των μελισσών, δουλέψαμε για να δημιουργήσουμε αγνά και ποιοτικά προϊόντα, που απευθύνονται σε όλους όσους αγαπάνε το μέλι, όσο κι εμείς.


Αυτό που κάνει ξεχωριστά τα προϊόντα μας, είναι πως:


Τα εκχυλίσματα βοτάνων, προέρχονται από βότανα που συλλέγουμε μόνοι μας από τα Πιέρια όρη σε υψόμετρα 1.300 – 1.400 μέτρων, όπου δεν υπάρχει καμία ρύπανση

Αποξηραίνονται υπό σκιά, για να μην «καούν» και στη συνέχεια γίνεται εκχύλισμα σε βιολογικό ελαιόλαδο.

Ο λόγος που γίνονται όλα αυτά, είναι γιατί ότι βάλουμε στην επιδερμίδα μας, μέσα σε 15 – 30 λεπτά, έχει περάσει και στον οργανισμό μας. Και επειδή η εικόνα της επιδερμίδας μας, αντανακλά και τη συνολική μας υγεία, οφείλουμε να την «ταΐζουμε» με κάτι που θα είναι πλούσιο σε ευεργετικά οφέλη.

Την ίδια λογική ακολουθήσαμε και στα χειροποίητα καλλυντικά μας. Ο σοφός λαός έλεγε παλιά πως «αν δεν τρώγεται, μην το βάζεις στο πρόσωπό σου». Εμείς την πιστεύουμε αυτή τη συμβουλή και έτσι δημιουργήσαμε 100% φυτικά και αγνά προϊόντα, χωρίς καμία χημική προσθήκη ή επεξεργασία.


«Το μέλι δεν το τρώει όποιος έχει μεγάλα δάχτυλα, αλλά όποιος έχει μεγάλη τύχη»

Η εργατικότητα και η αφοσίωση των μελισσών, εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς. Από το 1997 μέχρι και σήμερα, ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Να παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, που θα σας κάνουν να νιώσετε τυχεροί που τα ανακαλύψατε. Από την οικογένειά μας για τη δική σας και από τα μελίσσια μας, στο σπίτι σας.


Η οικογένεια της Apicure

Newsletter