Menu
Your Cart

Φυσικός Βασιλικός Πολτός 10gr

Φυσικός Βασιλικός Πολτός 10gr
Φυσικός Βασιλικός Πολτός 10gr
  • Κωδ:: Β.801
25,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 20,16€
Διαθεσιμότητα προϊόντος
Άμεσα διαθέσιμο / Αποστολή σε 1- 3 ημέρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Οι γιατροί το συνιστούν για να βελτιώσουν τη βιολογική μας ανθεκτικότητα. Τονώνει την ψυχική διάθεση και έχει την ιδιότητα να φέρνει ευφορία. Επίσης τονώνει γρήγορα τα ηλικιωμένα άτομα και όσους βρίσκονται σε ανάρρωση, ενώ ξαναδίνει την όρεξη σε μικρά παιδιά. Η κατανάλωσή του επιταχύνει την ανάνηψη από σωματικές και νευρικές κοπώσεις και βοηθά στην καταπολέμηση καταθλιπτικών καταστάσεων.Έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων μεταξύ των οποίων την ακετυλοχολίνη μία βακτηριακή και αντιβιοτική ουσία που δεν επηρεάζεται από την οξύτητα, χάρη στον πλούτο του σε μεταλλικά στοιχεία, όπως μαγγάνιο και φωσφόρο. Ο βασιλικός πολτός εξασφαλίζει την όρεξη των χόνδρων ενώ η τρυπτοφάνη και η τυροσίνη, δύο αμινοξέα, συμβάλλουν στην ζωτικότητα των υποστηρικτικών ιστών και οι βιταμίνες A,D και Ε φροντίζουν για την υγεία των οστών.Περιέχει επίσης φαμμαγλουβίνες, πρωτεΐνες που αυξάνουν την αντίσταση της επίθεσης από βακτήρια και ιούς. Αυτή η ικανότητα τον καθιστά έναν παράγοντα πρόληψης ενάντια στο σύνολο των παθήσεων που προσβάλουν τα άτομα τρίτης ηλικίας όπως για παράδειγμα την οστεοπόρωση, η οποία ευθραυστοποιεί το σκελετό της γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση. Ο βασιλικός πολτός μειώνει την υπέρταση χάρη στα φλαβονοειδή των οποίων οι υποτασικές και καρδιοτονωτικές ιδιότητες είναι γνωστές. Επίσης επαναφέρει την ικανότητα σύσπασης των καρδιακών μυϊκών ινών, γεγονός που εξασφαλίζει σε περίπτωση υπότασης την αποκατάσταση μίας σωστής αρτηριακής πίεσης. Καταπολεμά παρομοίως τις νευρο-κυκλοφορικές διαταραχές, βάζοντας τέλος στις ζαλάδες, στο βόμβο και το σφύριγμα των αυτιών που προέρχονται από αγγειακές παθήσεις. Έτσι σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, πρόπολη) ο βασιλικός πολτός μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνηθέστερες καρδιαγγειακές παθήσεις όπως καρδιακή ανεπάρκεια, υπόταση και υπέρταση, ταχυπαλμίες και εκτάκτοσυστολές (πρόωρες συσπάσεις της καρδιάς που καθιστούν μη κανονικό τον καρδιακό ρυθμό).Επίσης είναι πολύτιμος σύμμαχος κατά των δέρματώσεων που περιλαμβάνουν κερατωσικά ή σμηγματόρροΐδικά στοιχεία, βοηθάει στα αυτοάνοσα καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό και τέλος δυναμώνει τα ευαίσθητα νύχια και καθυστερεί την τριχόπτωση.Ο βασιλικός πολτός αποτελεί μέρος των διατροφικών συμπληρωμάτων. Οι ενέργειες του είναι τόσο γρήγορες και σημαντικές καθώς μπορεί να αφομοιωθεί εύκολα από τον οργανισμό. Είναι ένα ισχυρό αναζωογονητικό που μπορεί να επιδράσει σε πολλές ζωτικές λειτουργίες και δίνει στον οργανισμό μας μία σειρά από στοιχεία άμεσα, αφομοιώσιμα και απαραίτητα για τη λειτουργία του.


Βάρος:10gΤι είναι ο βασιλικός πολτός;

Ο βασιλικός πολτός ή αλλιώς royal jelly, είναι μια υποκίτρινη παχύρρευστη βιολογική ουσία, που εκκρίνεται από τους ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών από την 6η έως τη 12η ημέρα της ενήλικης ζωής τους. Αποτελεί την απαραίτητη τροφή της βασίλισσας μέλισσας, καθώς είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει ίχνη από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η σύνθεσή του ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφία και το κλίμα. Αυτό το προϊόν χρωστάει την ονομασία του στο γεγονός ότι οι εργάτριες μέλισσες το χρησιμοποιούν, για να αναθρέψουν τις βασίλισσες μέλισσες. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον χρησιμοποιούν ως ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να συγχέεται με τη γύρη των μελισσών, το κερί μέλισσας, το δηλητήριο των μελισσών ή την πρόπολη. Ο βασιλικός πολτός ανάμεσα στα πολλά ευεργετικά οφέλη που συγκεντρώνει, χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα:

Εμμηνόπαυσης

Διαβήτη

Προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS)

Παχυσαρκίας

Ενώ τέλος, ενισχύει τη γονιμότηταΠοια είναι η διατροφική του αξία;

Η διατροφική αξία του βασιλικού πολτού είναι κυριολεκτικά τεράστια, καθώς εμπεριέχει μια σειρά βασικών θρεπτικών συστατικών, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της εύρυθμης υγείας του οργανισμού. Ο βασιλικός πολτός περιλαμβάνει:

Νερό

Πρωτεΐνες

Υδατάνθρακες

Λιπίδια

Ανόργανα άλατα

Επιπλέον, υπάρχον μικρές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών στον βασιλικό πολτό, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τύπων βιταμίνης Β. Τέλος, περιέχει ορισμένες πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ένας τύπος φυτικής χημικής ουσίας, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.


Ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες;

Ο βασιλικός πολτός αποτελεί μέρος των διατροφικών συμπληρωμάτων. Οι ενέργειες του είναι τόσο γρήγορες και σημαντικές, καθώς μπορεί να αφομοιωθεί εύκολα από τον οργανισμό.


Είναι ένα ισχυρό αναζωογονητικό που μπορεί να επιδράσει σε πολλές ζωτικές λειτουργίες και δίνει στον οργανισμό μας μία σειρά από στοιχεία άμεσα, αφομοιώσιμα και απαραίτητα για τη λειτουργία του.


Οι γιατροί το συνιστούν για να βελτιώσουν τη βιολογική μας ανθεκτικότητα.


Τονώνει την ψυχική διάθεση, ενισχύει την ενέργεια και έχει την ιδιότητα να φέρνει ευφορία. Επίσης τονώνει γρήγορα τα ηλικιωμένα άτομα και όσους βρίσκονται σε ανάρρωση, ενώ ξαναδίνει την όρεξη σε μικρά παιδιά.


Η κατανάλωσή του επιταχύνει την ανάνηψη από σωματικές και νευρικές κοπώσεις και βοηθά στην καταπολέμηση καταθλιπτικών καταστάσεων.


Έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων μεταξύ των οποίων την ακετυλοχολίνη, μία βακτηριακή και αντιβιοτική ουσία που δεν επηρεάζεται από την οξύτητα, χάρη στον πλούτο του σε μεταλλικά στοιχεία, όπως μαγγάνιο και φωσφόρο.


Ο βασιλικός πολτός εξασφαλίζει την όρεξη των χόνδρων, ενώ η τρυπτοφάνη και η τυροσίνη, δύο αμινοξέα, συμβάλλουν στην ζωτικότητα των υποστηρικτικών ιστών και οι βιταμίνες A,D και Ε φροντίζουν για την υγεία των οστών.


Περιέχει επίσης φαμμαγλουβίνες, πρωτεΐνες που αυξάνουν την αντίσταση της επίθεσης από βακτήρια και ιούς. Αυτή η ικανότητα, τον καθιστά έναν παράγοντα πρόληψης ενάντια στο σύνολο των παθήσεων που προσβάλουν τα άτομα τρίτης ηλικίας, όπως για παράδειγμα την οστεοπόρωση, η οποία ευθραυστοποιεί το σκελετό της γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση.


Ο βασιλικός πολτός μειώνει την υπέρταση χάρη στα φλαβονοειδή, των οποίων οι υποτασικές και καρδιοτονωτικές ιδιότητες είναι γνωστές.


Επίσης επαναφέρει την ικανότητα σύσπασης των καρδιακών μυϊκών ινών, γεγονός που εξασφαλίζει σε περίπτωση υπότασης την αποκατάσταση μίας σωστής αρτηριακής πίεσης.


Καταπολεμά παρομοίως τις νευρο-κυκλοφορικές διαταραχές, βάζοντας τέλος στις ζαλάδες, στο βόμβο και το σφύριγμα των αυτιών που προέρχονται από αγγειακές παθήσεις.


Έτσι σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, πρόπολη) ο βασιλικός πολτός μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνηθέστερες καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως καρδιακή ανεπάρκεια, υπόταση και υπέρταση, ταχυπαλμίες και εκτακτοσυστολές (πρόωρες συσπάσεις της καρδιάς που καθιστούν μη κανονικό τον καρδιακό ρυθμό).


Ο βασιλικός πολτός μειώνει σταδιακά την αθηρωματική πλάκα και επομένως βελτιώνεται η κατάσταση των ιστών που έχουν προσβληθεί από αθηρωματοσκλήρωση.


Βελτιώνει το αντιοξειδωτικό σύστημα του αίματος, επανεξισορροπεί το λιπιδικό μεταβολισμό και αποκαθιστά τη γενική νευρολογική κατάσταση.


Επίσης είναι πολύτιμος σύμμαχος κατά των δερματώσεων που περιλαμβάνουν κερατωσικά ή σμηγματόρροΐδικά στοιχεία, βοηθάει στα αυτοάνοσα καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό και τέλος ενισχύει τα αδύναμα νύχια και μαλλιά, καθυστερώντας την τριχόπτωση.


Πως χρησιμοποιείται ο βασιλικός πολτός και ποια η ενδεικνυόμενη δοσολογία;

Η κατάλληλη δοσολογία καθορίζεται από εξατομικευμένους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το φύλο, η καθημερινή δραστηριότητα, η γενικότερη συνολική υγεία κλπ.

Μέσα στη συσκευασία, υπάρχει ειδικό δοσομετρικό κουταλάκι, που παίρνει περίπου 0,3mg. Οι αθλητές μπορούν να καταναλώσουν 3 γεμάτα κουταλάκια, ενώ για τα παιδιά προτείνεται 1 κοφτό και για τους ενήλικες, μέχρι 2 κοφτά κουταλάκια.

Τέλος, ο βασιλικός πολτός λαμβάνεται υπογλώσσια και αφού είμαστε εντελώς νηστικοί. Βάζουμε τον βασιλικό πολτό κάτω από τη γλώσσα και προτείνεται να καταναλώνεται 20 – 30 λεπτά πριν το γεύμα, ώστε να αφομοιωθεί πλήρως από τον οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες που αναγράφονται στο προϊόν, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ο φρέσκος βασιλικός πολτός του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, είναι ένα προϊόν 100% βιολογικής γεωργίας και διατίθεται για αγορά σε συμφέρουσα τιμή.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι Πληρωμής:

- Αντικαταβολή (+2.5€) - Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα - Paypal


Τρόποι αποστολής

Ελλάδα

1-2 ημέρες για αποστολή με ACS courier με αριθμό εντοπισμού. Δωρεάν Μεταφορικά. Χρόνος παράδοσης 1-3 ημέρες.


Ευρώπη και λοιπές χώρες

Αποστολή με ΕΛΤΑ ή courier με αριθμό εντοπισμού. Ελάχιστο Κόστος αποστολής 4 ευρώ. Χρόνος παράδοσης 4-15 ημέρες.


Δωρεάν αποστολή για όλες τις αγορές

Ετικέτες: poltos