Αρχική | Προϊόντα | Σαπουνια | Σαπουνι Προπολης

Σαπουνι Προπολης

Συστατικα

ελαιόλαδο, βρόχινο νερό, φοινικέλαιο, υδροξείδιο του νατρίου, βαλσαμέλαιο, πρόπολη, μελισσοκέρι, μέλι καστανιάς, αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο

Σαπουνι Προπολης
Εξισορροπεί τη λιπαρότητα

Βάρος: 125 g
€6,00
Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ


Με εκχύλισμα πρόπολης και αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλου

Χαρακτηριστικα

Σαπούνι προσώπου και σώματος επουλωτικό για την επιδερμίδα. Έχει αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη, βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση, βοηθά σε ευαίσθητες επιδερμίδες με προβλήματα ακμής, λιπαρότητας και ξηρότητας

Κυρια Συστατικα

Η πρόπολη γνωστή για την δράση της στην αναγέννηση των ιστών, συσφίγγει τους πόρους και τονώνει την επιδερμίδα

Πρόπολη

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί». Λαοί οι οποίοι ευδοκίμησαν στα παράλια της Μεσογείου χρησιμοποιούσαν την πρόπολη ως φάρμακο, καθώς είχαν διαπιστώσει την αντιφλεγμονώδη δράση της. Ο Ιπποκράτης την σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες στις εκστρατείες τους είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Σήμερα η πρόπολη χρησιμοποιείται ευρέως ως φάρμακο, είτε ως αυτούσιο σκεύασμα, είτε ως συστατικό άλλων σκευασμάτων. Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι:

Αντιφλεγμονώδης δράση

Διεγείρει την κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μια φλεγμονή να αναπτυχθεί.

Αντιμυκητιακές ιδιότητες

Η αντιμυκητιακή δράση της πρόπολης έχει επιβεβαιωθεί και πρακτικά εναντίον της Candida albicans, Trichomonas vaginalis, κολοβακτηριδίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων. Παράλληλα, με όλα τα παραπάνω, έχει αποδειχτεί ότι η μακροχρόνια χρήση πρόπολης δεν οδηγεί στην δημιουργία ανθεκτικών στελεχών παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα καταστρέφει το ίδιο εύκολα παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν γίνει ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά.

Αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο

Το αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλου (bitter almond essential oil), προέρχεται από τους πικρούς καρπούς της αμυγδαλιάς Amygdalus communis της οικογένειας των Ροδιδών (Rosaceae).

Παρουσιάζει ηρεμιστική και τονωτική δράση, βοηθά σε ημικρανίες και όλους τους πόνους γενικά, όπως είναι οι ρευματικοί και αρθριτικοί πόνοι, σε μώλωπες, σε δερματικούς ερεθισμούς και σε φαγούρα, ακόμη συνίσταται κατά της κακοσμίας ποδιών και μασχαλών. Είναι καθαριστικό, βακτηριοκτόνο, και εξαλείφει τις πανάδες, ενώ έχουν διαπιστωθεί και αντικαρκινικές ιδιότητες.

πικραμύγδαλο

Από το 1997 η οικογένειά μας ασχολείται με τη μελισσοκομία. Η οργάνωση και η εργατικότητα των μελισσών αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

μαθετε περισσοτερα

Θα μας βρειτε

  • apicure
    Άνω Οικ. Καστανιάς 1
    Σέρβια Κοζάνης
    505 00
  • 24640 23789
  • info.apicure@gmail.com

Apicure Honey Products since 1997