Αρχική | Προϊόντα | Τροφιμα | Μελι | ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ

Το μέλι είναι φυσικό να κρυσταλλώνει. Η κρυστάλλωση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του αγνού, ανεπεξέργαστου μελιού.

Ρευστοποιείστε το με τη διαδικασία bain-marie στους 40-42 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ

Βάρος: 500 g
€6,50
Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ


Πρόκειται για μια μεγάλη κατηγορία στην οποία ανήκουν πολλά είδη μελιού. O κύριος όγκος αυτής της παραγωγής στηρίζεται κυρίως στην ανοιξιάτικη ανθοφορία και παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών.

 

Γευση

Είναι πιο «γλυκό» από τα άλλα μέλια, με απαλή ήπια γεύση, αρωματικό, ιδανικό για χρήση σε διάφορα ροφήματα (τσάι, γάλα).

Αρωμα

Μέλι με διακριτικό ελαφρύ άρωμα, χαρακτηρίζεται από ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών.

Θρεπτικη αξια

Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στον μεταβολισμό και τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα, και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ακόμη βοηθά σημαντικά στο ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη που βοηθά ιδιαίτερα άτομα που από δυσκοιλιότητα. Επίσης έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Τέλος είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό ή την απολύμανση πληγών.

Kρυσταλλωση

Κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα ανάλογα με την προέλευσή του συνήθως 3-6 μήνες.

Από το 1997 η οικογένειά μας ασχολείται με τη μελισσοκομία. Η οργάνωση και η εργατικότητα των μελισσών αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

μαθετε περισσοτερα

Θα μας βρειτε

  • apicure
    Άνω Οικ. Καστανιάς 1
    Σέρβια Κοζάνης
    505 00
  • 24640 23789
  • info.apicure@gmail.com

Apicure Honey Products since 1997