Αρχική | Προϊόντα | Τροφιμα | Μελι | Μελι 4ων εποχων

Μελι 4ων εποχων

Το μέλι είναι φυσικό να κρυσταλλώνει. Η κρυστάλλωση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του αγνού, ανεπεξέργαστου μελιού.

Ρευστοποιείστε το με τη διαδικασία bain-marie στους 40-42 βαθμούς κελσίου.

Μελι 4ων εποχων

Βάρος: 500 g
€7,00
Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ


Το μέλι 4ων εποχών παράγεται από στατική μελισσοκομία, περιλαμβάνει νέκταρ των λουλουδιών καθώς επίσης και κάποια μελιτώματα. Περιέχει επίσης γυρεόκοκκους από πολλά φυτά που ανθίζουν από την άνοιξη ως το φθινόπωρο σε ποικίλες αναλογίες. O κύριος όγκος αυτής της παραγωγής στηρίζεται στην ανοιξιάτικη, την καλοκαιρινή και τη φθινοπωρινή ανθοφορία.

 

Γευση

Είναι ελαφρά γλυκό μέλι, με απαλή ήπια γεύση, με πινελιές από καστανιά και θυμάρι.

Αρωμα

Μέλι με διακριτικό ελαφρύ άρωμα, χαρακτηρίζεται από ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών και καστανιάς.

Θρεπτικη αξια

Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στον μεταβολισμό και τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα, και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ακόμη βοηθά σημαντικά στο ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη που βοηθά ιδιαίτερα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Επίσης έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Τέλος είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό ή την απολύμανση πληγών.

 

Kρυσταλλωση

Κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα ανάλογα με την προέλευσή του συνήθως 8-14 μήνες.

Από το 1997 η οικογένειά μας ασχολείται με τη μελισσοκομία. Η οργάνωση και η εργατικότητα των μελισσών αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

μαθετε περισσοτερα

Θα μας βρειτε

  • apicure
    Άνω Οικ. Καστανιάς 1
    Σέρβια Κοζάνης
    505 00
  • 24640 23789
  • info.apicure@gmail.com

Apicure Honey Products since 1997