Menu
Menu
Menu

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Η φυσική τροφή των μελισσών είναι το πληρέστερο διατροφικό συμπλήρωμα των ανθρώπων.

Η γύρη είναι ένα προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμά και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Η μελέτη της αντιβακτηρικής δράσης του μελιού έχει αναδείξει τα βιοδραστικά χαρακτηριστικά του μελιού, ενισχύοντας την αξία του και τα οφέλη στον οργανισμό μας.

H γύρη των μελισσών υπάρχει εδώ και αιώνες. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιείται από τα βάθη της αρχαιότητας στην κινεζική ιατρική και είναι τόσο παλιά, όσο η ίδια η μελισσοκομία.
Για τις μέλισσες, που μεταφέρουν τη γύρη από λουλούδι σε λουλούδι και γονιμοποιούν με αυτό τον τρόπο τα φυτά, η γύρη είναι τροφή. Για εμάς, που μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζουμε το 80% των τροφίμων μας, η γύρη μέλισσας είναι ένα δώρο από την ίδια τη φύση και μια εντυπωσιακή υπερτροφή.
Αποτελεί ουσιαστικά ένα μείγμα που προκύπτει από το σάλιο των μελισσών, το νέκταρ και γύρη από φυτά που συλλέγονται στα πίσω πόδια των εργατριών μελισσών.
Οι μέλισσες παίρνουν μαζί τους αυτό το μείγμα στις κυψέλες τους, αποθηκεύοντάς το στο σώμα τους, στη συνέχεια «συσκευάζουν» τη γύρη σε κηρήθρα και υφίσταται έναν τύπο ζύμωσης. Η γύρη προέρχεται από διάφορα φυτά, όπως φαγόπυρο, αραβόσιτο, ακόμη και πεύκο.

Μόλις 1 κουταλιά της σούπας από γύρη μελισσών, περιέχει τα εξής:

  • 40 θερμίδες
  • 0g λίπους
  • 7g υδατάνθρακες
  • 4g συνολικά σάκχαρα
  • 1g ινών
  • 0mg νατρίου
  • 0mg χοληστερόλης
  • 2g πρωτεΐνης

Η γύρη μελισσών περιέχει περίπου:

  • 22 αμινοξέα
  • 18 βιταμίνες
  • 25 μέταλλα
  • 59 ιχνοστοιχεία
  • 11 ένζυμα ή συν-ένζυμα
  • 14 λιπαρά οξέα
  • 11 υδατάνθρακες
  • 25% πρωτεΐνες

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά πλούσια σε καροτίνες, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε λεκιθίνη.
Τα άτομα που έχουν εντάξει τη γύρη μελισσών στην καθημερινότητά τους, ισχυρίζονται πως διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα από ευεργετικά οφέλη, όπως:

  • Μειωμένο κίνδυνο καρκίνου
  • Αύξηση της ενέργειας
  • Θεραπεία από κρυολογήματα
  • Απώλεια βάρους
  • Μειωμένα σημάδια γήρανσης

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως η γύρη μελισσών, όταν λαμβάνεται με μέτρο, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και εκείνους με αλλεργίες στην ίδια τη γύρη.

  • Περιέχει γοναδοτρόπες ορμόνες, που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες, ανδρών και γυναικών. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στην γυναίκα, καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
  • Βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση
  • Βελτιώνει την όρεξη, τόσο αν χρειάζεται να πάρουμε βάρος ή να χάσουμε και γι’ αυτό συνίσταται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις:

  • Αδυναμίας και γενικής εξασθένησης οργανισμού
  • Απώλειας βάρους
  • Ψύχωσης και νευρασθενειών
  • Απώλεια μνήμης
  • Κακού μεταβολισμού
  • Βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά, ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση)
  • Βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα
  • Είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το τρίχωμα των μαλλιών
  • Μετριάζει και περιορίζει σημαντικά το πρόβλημα της εμμηνόπαυσης (αλλά και τους πόνους της περιόδου)
  • Δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλική κατάσταση
  • Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες, που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους, τη λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος

Η νωπή γύρη, χάρη στις τεράστιες ευεργετικές της ιδιότητες, εμπεριέχεται ως συστατικό σε πολλά φυσικά συμπληρώματα διατροφής, καθώς και σε καλλυντικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εξανθημάτων και εκζέματος.
Υπάρχουν επίσης συστάσεις για τη χρήση γύρης μελισσών για αλκοολισμό, άσθμα, αλλεργίες, ενίσχυση της συνολικής υγείας, καθώς και αντιμετώπισης προβλημάτων του στομάχου.
Η γύρη μελισσών συνιστάται επίσης από ορισμένους βοτανολόγους για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης, τη μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και τη βελτίωση των αλλεργιών και του άσθματος.

Η γύρη μελισσών αρχικά είναι ένα 100% φυσικό και φυτικό προϊόν, το οποίο είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, τουλάχιστον όταν λαμβάνεται βραχυπρόθεσμα. Αλλά εάν υπάρχουν αλλεργίες γύρης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση, με συμπτώματα όπως δύσπνοια, κνίδωση, πρήξιμο και αναφυλαξία.
Η γύρη μελισσών δεν είναι κατάλληλη για εγκύους και καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση της από μητέρες που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του θηλασμού.

Μόλις μια κουταλιά της σούπας, (δηλαδή 35 γραμμάρια) την ημέρα, είναι ικανά να καλύψουν τις ημερήσιες διατροφικές μας ανάγκες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Καλό θα ήταν να ξεκινήσει να λαμβάνεται σε μικρότερη ποσότητα στην αρχή, μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται 1 κουταλιά του γλυκού καθημερινά για διάστημα περίπου 1 εβδομάδας, μέχρι να φτάσει στη σταδιακή αύξηση σε μία κουταλιά της σούπας.
Η κατανάλωση γύρης πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς διακοπή, για 4 – 6 μήνες, ανάλογα με την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως είναι ή μπορεί να διαλυθεί μέσα σε κάποιο χυμό.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορείς να βρεις νωπή γύρη μελισσών εξαιρετικής ποιότητας, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Η φυσική τροφή των μελισσών είναι το πληρέστερο διατροφικό συμπλήρωμα των ανθρώπων.

Η γύρη είναι ένα προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμά και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Η μελέτη της αντιβακτηρικής δράσης του μελιού έχει αναδείξει τα βιοδραστικά χαρακτηριστικά του μελιού, ενισχύοντας την αξία του και τα οφέλη στον οργανισμό μας.

H γύρη των μελισσών υπάρχει εδώ και αιώνες. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιείται από τα βάθη της αρχαιότητας στην κινεζική ιατρική και είναι τόσο παλιά, όσο η ίδια η μελισσοκομία.
Για τις μέλισσες, που μεταφέρουν τη γύρη από λουλούδι σε λουλούδι και γονιμοποιούν με αυτό τον τρόπο τα φυτά, η γύρη είναι τροφή. Για εμάς, που μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζουμε το 80% των τροφίμων μας, η γύρη μέλισσας είναι ένα δώρο από την ίδια τη φύση και μια εντυπωσιακή υπερτροφή.
Αποτελεί ουσιαστικά ένα μείγμα που προκύπτει από το σάλιο των μελισσών, το νέκταρ και γύρη από φυτά που συλλέγονται στα πίσω πόδια των εργατριών μελισσών.
Οι μέλισσες παίρνουν μαζί τους αυτό το μείγμα στις κυψέλες τους, αποθηκεύοντάς το στο σώμα τους, στη συνέχεια «συσκευάζουν» τη γύρη σε κηρήθρα και υφίσταται έναν τύπο ζύμωσης. Η γύρη προέρχεται από διάφορα φυτά, όπως φαγόπυρο, αραβόσιτο, ακόμη και πεύκο.

Μόλις 1 κουταλιά της σούπας από γύρη μελισσών, περιέχει τα εξής:

  • 40 θερμίδες
  • 0g λίπους
  • 7g υδατάνθρακες
  • 4g συνολικά σάκχαρα
  • 1g ινών
  • 0mg νατρίου
  • 0mg χοληστερόλης
  • 2g πρωτεΐνης

Η γύρη μελισσών περιέχει περίπου:

  • 22 αμινοξέα
  • 18 βιταμίνες
  • 25 μέταλλα
  • 59 ιχνοστοιχεία
  • 11 ένζυμα ή συν-ένζυμα
  • 14 λιπαρά οξέα
  • 11 υδατάνθρακες
  • 25% πρωτεΐνες

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά πλούσια σε καροτίνες, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε λεκιθίνη.
Τα άτομα που έχουν εντάξει τη γύρη μελισσών στην καθημερινότητά τους, ισχυρίζονται πως διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα από ευεργετικά οφέλη, όπως:

  • Μειωμένο κίνδυνο καρκίνου
  • Αύξηση της ενέργειας
  • Θεραπεία από κρυολογήματα
  • Απώλεια βάρους
  • Μειωμένα σημάδια γήρανσης

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως η γύρη μελισσών, όταν λαμβάνεται με μέτρο, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και εκείνους με αλλεργίες στην ίδια τη γύρη.

  • Περιέχει γοναδοτρόπες ορμόνες, που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες, ανδρών και γυναικών. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στην γυναίκα, καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
  • Βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση
  • Βελτιώνει την όρεξη, τόσο αν χρειάζεται να πάρουμε βάρος ή να χάσουμε και γι’ αυτό συνίσταται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις:

  • Αδυναμίας και γενικής εξασθένησης οργανισμού
  • Απώλειας βάρους
  • Ψύχωσης και νευρασθενειών
  • Απώλεια μνήμης
  • Κακού μεταβολισμού
  • Βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά, ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση)
  • Βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα
  • Είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το τρίχωμα των μαλλιών
  • Μετριάζει και περιορίζει σημαντικά το πρόβλημα της εμμηνόπαυσης (αλλά και τους πόνους της περιόδου)
  • Δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλική κατάσταση
  • Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες, που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους, τη λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος

Η νωπή γύρη, χάρη στις τεράστιες ευεργετικές της ιδιότητες, εμπεριέχεται ως συστατικό σε πολλά φυσικά συμπληρώματα διατροφής, καθώς και σε καλλυντικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εξανθημάτων και εκζέματος.
Υπάρχουν επίσης συστάσεις για τη χρήση γύρης μελισσών για αλκοολισμό, άσθμα, αλλεργίες, ενίσχυση της συνολικής υγείας, καθώς και αντιμετώπισης προβλημάτων του στομάχου.
Η γύρη μελισσών συνιστάται επίσης από ορισμένους βοτανολόγους για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης, τη μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και τη βελτίωση των αλλεργιών και του άσθματος.

Η γύρη μελισσών αρχικά είναι ένα 100% φυσικό και φυτικό προϊόν, το οποίο είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, τουλάχιστον όταν λαμβάνεται βραχυπρόθεσμα. Αλλά εάν υπάρχουν αλλεργίες γύρης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση, με συμπτώματα όπως δύσπνοια, κνίδωση, πρήξιμο και αναφυλαξία.
Η γύρη μελισσών δεν είναι κατάλληλη για εγκύους και καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση της από μητέρες που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του θηλασμού.

Μόλις μια κουταλιά της σούπας, (δηλαδή 35 γραμμάρια) την ημέρα, είναι ικανά να καλύψουν τις ημερήσιες διατροφικές μας ανάγκες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Καλό θα ήταν να ξεκινήσει να λαμβάνεται σε μικρότερη ποσότητα στην αρχή, μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται 1 κουταλιά του γλυκού καθημερινά για διάστημα περίπου 1 εβδομάδας, μέχρι να φτάσει στη σταδιακή αύξηση σε μία κουταλιά της σούπας.
Η κατανάλωση γύρης πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς διακοπή, για 4 – 6 μήνες, ανάλογα με την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως είναι ή μπορεί να διαλυθεί μέσα σε κάποιο χυμό.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορείς να βρεις νωπή γύρη μελισσών εξαιρετικής ποιότητας, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

el
Add to cart