Menu
Menu
Menu

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι ανθέων (ανθόμελο) είναι ένα αποτέλεσμα που προκύπτει όταν οι μέλισσες
συλλέξουν νέκταρ από διάφορα λουλούδια, κατά την περίοδο της ανοιξιάτικης
ανθοφορίας. Είναι ένα μέλι με πραγματικά γλυκό χαρακτήρα, ιδανικό για συνοδεία ροφημάτων, υλικό σε μαγειρική ή ζαχαροπλαστική και γενικά για όσους αναζητούν ένα μέλι με «ντελικάτο» τελείωμα.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Η γεύση του είναι γλυκιά, θυμίζοντας άνθη. Έχει περιπλοκότητα, βάθος και πολλά επίπεδα, λόγω των πολλών διαφορετικών ειδών νέκταρ που περιέχει.

Είναι ένα ανοιχτόχρωμο, γλυκό και πολύ ευχάριστο μέλι, με έντονα αρώματα και πλούσια γεύση.
Το μέλι ανθέων είναι πολύ ελαφρύ για το στομάχι, το οποίο λατρεύεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Είναι αρκετά ισορροπημένο στα συστατικά του και έχει πολύ πλούσιο σύμπλεγμα στοιχείων.
Τα ανόργανα στοιχεία του παίζουν σπουδαίο ρόλο στην θρέψη, τον μεταβολισμό και την ανάπτυξη του σώματος, ενώ βελτιώνει παράλληλα την οργανική λειτουργία και καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.

Συλλέγεται την άνοιξη, από διάφορες περιοχές της χώρας γεμάτες κάμπους, στους οποίους ανθίζουν διάφορα λουλούδια, βότανα και θάμνοι.

Το άρωμα του είναι λουλουδένιο και θυμίζει φύση και άνοιξη. Είναι απαλό, χωρίς έντονη επίγευση που μένει για ώρα.

Ανοιχτόχρωμο χρυσό προς καφέ και διαυγές. Αυτό φαίνεται και στην βελούδινη υφή του.

  • Το μέλι ανθέων συμβάλλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού
  • Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες
  • Βοηθά στη θρέψη του σκελετού, των κυττάρων και στην επούλωση πληγών
  • Ρυθμίζει τις πεπτικές διαταραχές και την οξύτητα στο στομάχου
  • Μεταβολίζει γρήγορα το αλκοόλ
  • Περιέχει χολίνη που βοηθά στη δυσκοιλιότητα
  • Τονώνει τον οργανισμό

Το ανθόμελο κρυσταλλώνει σχετικά εύκολα. Έτσι είναι πιθανό στους 3-6 μήνες να χρειαστεί πριν την κατανάλωση του, η θέρμανση για λίγο χρόνο σε μπεν μαρί για να γίνει ξανά ρευστό.

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι ανθέων (ανθόμελο) είναι ένα αποτέλεσμα που προκύπτει όταν οι μέλισσες
συλλέξουν νέκταρ από διάφορα λουλούδια, κατά την περίοδο της ανοιξιάτικης
ανθοφορίας. Είναι ένα μέλι με πραγματικά γλυκό χαρακτήρα, ιδανικό για συνοδεία ροφημάτων, υλικό σε μαγειρική ή ζαχαροπλαστική και γενικά για όσους αναζητούν ένα μέλι με «ντελικάτο» τελείωμα.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Η γεύση του είναι γλυκιά, θυμίζοντας άνθη. Έχει περιπλοκότητα, βάθος και πολλά επίπεδα, λόγω των πολλών διαφορετικών ειδών νέκταρ που περιέχει.

Είναι ένα ανοιχτόχρωμο, γλυκό και πολύ ευχάριστο μέλι, με έντονα αρώματα και πλούσια γεύση.
Το μέλι ανθέων είναι πολύ ελαφρύ για το στομάχι, το οποίο λατρεύεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Είναι αρκετά ισορροπημένο στα συστατικά του και έχει πολύ πλούσιο σύμπλεγμα στοιχείων.
Τα ανόργανα στοιχεία του παίζουν σπουδαίο ρόλο στην θρέψη, τον μεταβολισμό και την ανάπτυξη του σώματος, ενώ βελτιώνει παράλληλα την οργανική λειτουργία και καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.

Συλλέγεται την άνοιξη, από διάφορες περιοχές της χώρας γεμάτες κάμπους, στους οποίους ανθίζουν διάφορα λουλούδια, βότανα και θάμνοι.

Το άρωμα του είναι λουλουδένιο και θυμίζει φύση και άνοιξη. Είναι απαλό, χωρίς έντονη επίγευση που μένει για ώρα.

Ανοιχτόχρωμο χρυσό προς καφέ και διαυγές. Αυτό φαίνεται και στην βελούδινη υφή του.

  • Το μέλι ανθέων συμβάλλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού
  • Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες
  • Βοηθά στη θρέψη του σκελετού, των κυττάρων και στην επούλωση πληγών
  • Ρυθμίζει τις πεπτικές διαταραχές και την οξύτητα στο στομάχου
  • Μεταβολίζει γρήγορα το αλκοόλ
  • Περιέχει χολίνη που βοηθά στη δυσκοιλιότητα
  • Τονώνει τον οργανισμό

Το ανθόμελο κρυσταλλώνει σχετικά εύκολα. Έτσι είναι πιθανό στους 3-6 μήνες να χρειαστεί πριν την κατανάλωση του, η θέρμανση για λίγο χρόνο σε μπεν μαρί για να γίνει ξανά ρευστό.

Add to cart