Menu
Menu
Menu

ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι του δάσους είναι ένα πραγματικά μοναδικό blend από μελίτωμα (ρητίνη) βελανιδιάς (δρυς), το οποίο περιέχει εκχυλίσματα και νέκταρ από άγρια βότανα του δάσους. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα μέλι, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υφή, τη γεύση και τα αρωματικά στοιχεία που το κατατάσσουν ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα.

Πρόκειται για ένα μέλι το οποίο δεν είναι τόσο γλυκό, όμως έχει πολύ ιδιαίτερες υφές και άρωμα, με μεγάλη θρεπτική αξία για τον καταναλωτή.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Πολύ ικανοποιητική με ελάχιστους γλυκούς τόνους. Έχει πολύ βοτανικό χαρακτήρα και κυριαρχεί η αίσθηση του ξύλου.

Είναι ένα μέλι το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά στα βάθη των ελληνικών δασών, τα οποία έχουν όλα τα απαραίτητα δέντρα και βότανα, ώστε το μέλι του δάσους να έχει τις ιδανικές αναλογίες νέκταρ και αρώματος.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς έντονη γλυκιά γεύση και είναι γνωστό για τις ενισχυτικές ιδιότητες του στον οργανισμού, την τόνωση του ανοσοποιητικού και την αντιοξειδωτική δράση του.

Το μέλι του δάσους βγαίνει κυρίως τον μήνα Ιούλιο, όπου η εποχή αυτή είναι η κατάλληλη για τα νέκταρ των βοτάνων.

Συλλέγεται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έχουν πυκνή βλάστηση και δάση με βελανιδιές. Δεν γίνεται μεγάλη παραγωγή και αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται ένα σπάνιο ελληνικό μέλι. Η περιοχή της Μακεδονίας είναι ίσως η πιο γνωστή για το μέλι του δάσους.

Ουδέτερο και ήπιο, με τόνους από διάφορα άγρια βότανα της ελληνικής φύσης. Το μέλι του δάσους εγκλωβίζει μέσα του ένα ανεπανάληπτο blend που είναι ικανό να το περιγράψει κάποιος μονάχα δοκιμάζοντας το.

Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ, με σκοτεινούς τόνους και πολλές φορές τείνει προς το μαύρο, λόγω των πολλών ιχνοστοιχείων και των μετάλλων.

  • Το μέλι του δάσους περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σίδηρου και νατρίου
  • Είναι πλούσιο σε ένζυμα τα οποία βοηθούν στα στομαχικά προβλήματα και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό
  • Συμβάλει στην καλή λειτουργεία των ζωτικών οργάνων
  • Καταπολεμά την υπερκόπωση, τη γρίπη και τις αιμορροΐδες
  • Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Το μέλι του δάσους είναι από τα πιο δύσκολα στο ζαχάρωμα. Έχει τρομερά μεγάλη αντοχή σε όλες τις θερμοκρασίες και μπορεί να διατηρηθεί άριστα 1-2 χρόνια στο βάζο του.

Στην περίπτωση που κρυσταλλώσει, απλά τοποθετείται σε μπεν μαρί για ελάχιστο χρόνο και θα επανέλθει στην φυσική ρευστή κατάσταση του.

ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι του δάσους είναι ένα πραγματικά μοναδικό blend από μελίτωμα (ρητίνη) βελανιδιάς (δρυς), το οποίο περιέχει εκχυλίσματα και νέκταρ από άγρια βότανα του δάσους. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα μέλι, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υφή, τη γεύση και τα αρωματικά στοιχεία που το κατατάσσουν ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα.

Πρόκειται για ένα μέλι το οποίο δεν είναι τόσο γλυκό, όμως έχει πολύ ιδιαίτερες υφές και άρωμα, με μεγάλη θρεπτική αξία για τον καταναλωτή.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Πολύ ικανοποιητική με ελάχιστους γλυκούς τόνους. Έχει πολύ βοτανικό χαρακτήρα και κυριαρχεί η αίσθηση του ξύλου.

Είναι ένα μέλι το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά στα βάθη των ελληνικών δασών, τα οποία έχουν όλα τα απαραίτητα δέντρα και βότανα, ώστε το μέλι του δάσους να έχει τις ιδανικές αναλογίες νέκταρ και αρώματος.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς έντονη γλυκιά γεύση και είναι γνωστό για τις ενισχυτικές ιδιότητες του στον οργανισμού, την τόνωση του ανοσοποιητικού και την αντιοξειδωτική δράση του.

Το μέλι του δάσους βγαίνει κυρίως τον μήνα Ιούλιο, όπου η εποχή αυτή είναι η κατάλληλη για τα νέκταρ των βοτάνων.

Συλλέγεται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έχουν πυκνή βλάστηση και δάση με βελανιδιές. Δεν γίνεται μεγάλη παραγωγή και αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται ένα σπάνιο ελληνικό μέλι. Η περιοχή της Μακεδονίας είναι ίσως η πιο γνωστή για το μέλι του δάσους.

Ουδέτερο και ήπιο, με τόνους από διάφορα άγρια βότανα της ελληνικής φύσης. Το μέλι του δάσους εγκλωβίζει μέσα του ένα ανεπανάληπτο blend που είναι ικανό να το περιγράψει κάποιος μονάχα δοκιμάζοντας το.

Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ, με σκοτεινούς τόνους και πολλές φορές τείνει προς το μαύρο, λόγω των πολλών ιχνοστοιχείων και των μετάλλων.

  • Το μέλι του δάσους περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σίδηρου και νατρίου
  • Είναι πλούσιο σε ένζυμα τα οποία βοηθούν στα στομαχικά προβλήματα και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό
  • Συμβάλει στην καλή λειτουργεία των ζωτικών οργάνων
  • Καταπολεμά την υπερκόπωση, τη γρίπη και τις αιμορροΐδες
  • Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Το μέλι του δάσους είναι από τα πιο δύσκολα στο ζαχάρωμα. Έχει τρομερά μεγάλη αντοχή σε όλες τις θερμοκρασίες και μπορεί να διατηρηθεί άριστα 1-2 χρόνια στο βάζο του.

Στην περίπτωση που κρυσταλλώσει, απλά τοποθετείται σε μπεν μαρί για ελάχιστο χρόνο και θα επανέλθει στην φυσική ρευστή κατάσταση του.

Add to cart