Menu
Menu
Menu

ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι καστανιάς παράγεται από τα άνθη του δέντρου και τις μελιτώδεις εκκρίσεις του. Θεωρείται ένα άριστο προϊόν, καθώς είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για το μοναδικό άρωμα και την ελαφρώς πικρή γεύση του. Είναι ίσως το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αποτελεί το ιδανικό ενισχυτικό για κάθε οργανισμό.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Έντονη και ελαφρώς πικρή με τόνους ξύλου και κάστανου, που διαρκεί για ώρα. Την ιδιαίτερη αυτή γεύση, θα την λατρέψουν τα άτομα που έχουν αδυναμία στη γεύση του καφέ και της σοκολάτας.

Πρόκειται ένα πολύ θρεπτικό μέλι, με πολλές και διαφορετικές ιδιότητες, το οποίο προσφέρεται γι’ αυτούς που αναζητούν μία ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, χωρίς την επικράτηση του γλυκού.
Το μέλι καστανιάς έχει πολύ έντονη και κυριαρχική γεύση και δεν συνδυάζεται με άλλα. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για άτομα που θέλουν τόνωση και αγαπούν τις καθαρές γεύσεις και αποστρέφονται την ζάχαρη.
Είναι ιδανικό για όλους και ειδικά για τους άντρες με προβλήματα στον προστάτη.

Παράγεται συνδυαστικά από το νέκταρ και την γύρη του φυτού και αυτός είναι ο λόγος πως έχει μία σύνθετη και περίπλοκη γεύση με μεγάλο βάθος. Είναι ένα μέλι των ορεινών περιοχών και ειδικά της βόρειας Ελλάδα. Το μέλι καστανιάς από την περιοχή της Μακεδονίας συλλέγεται κατά βάση στην χερσόνησο του Αγίου Όρους που είναι πλούσια σε καστανιές.

Είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι, το οποίο λατρεύεται για το πλούσιο «σώμα» του. Σε αντίθεση με τα άλλα μέλια που είναι πιο φρουτώδη, το μέλι καστανιάς αναδεικνύει γήινα αρώματα.

Ανάλογα την περιοχή από την οποία έχει συλλεχθεί, το μέλι καστανιάς ποικίλει χρωματικά από κοκκινωπό, σκούρο καφέ έως μαύρο.

  • Είναι αντιβακτηριδιακό
  • Βοηθά στην επούλωση των πληγών και των ουλών
  • Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
  • Συμβάλει στην καλή υγεία του προστάτη
  • Αποτοξινώνει μέσω της εφίδρωσης
  • Τονώνει τον οργανισμό
  • Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα και τανίνες
  • Περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία
  • Έχει υψηλό ποσοστό φρουκτόζης και χαμηλό ποσοστό γλυκόζης

Το μέλι καστανιάς έχει μεγάλη αντοχή στο ζαχάρωμα. Ο λόγος είναι η σύσταση του και τα χαμηλά σάκχαρα που περιέχει. Αυτό το καθιστά αρκετά ανθεκτικό και μπορεί να μείνει στο βάζο 1-2 χρόνια, χωρίς να αλλοιωθεί η σύστασή του.
Στην περίπτωση που κρυσταλλώσει, θερμαίνεται σε πολύ ήπια θερμοκρασία για ελάχιστο χρόνο με τη μέθοδο μπεν μαρί και επανέρχεται στην κανονική του υφή.

ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι καστανιάς παράγεται από τα άνθη του δέντρου και τις μελιτώδεις εκκρίσεις του. Θεωρείται ένα άριστο προϊόν, καθώς είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για το μοναδικό άρωμα και την ελαφρώς πικρή γεύση του. Είναι ίσως το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αποτελεί το ιδανικό ενισχυτικό για κάθε οργανισμό.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Έντονη και ελαφρώς πικρή με τόνους ξύλου και κάστανου, που διαρκεί για ώρα. Την ιδιαίτερη αυτή γεύση, θα την λατρέψουν τα άτομα που έχουν αδυναμία στη γεύση του καφέ και της σοκολάτας.

Πρόκειται ένα πολύ θρεπτικό μέλι, με πολλές και διαφορετικές ιδιότητες, το οποίο προσφέρεται γι’ αυτούς που αναζητούν μία ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, χωρίς την επικράτηση του γλυκού.
Το μέλι καστανιάς έχει πολύ έντονη και κυριαρχική γεύση και δεν συνδυάζεται με άλλα. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για άτομα που θέλουν τόνωση και αγαπούν τις καθαρές γεύσεις και αποστρέφονται την ζάχαρη.
Είναι ιδανικό για όλους και ειδικά για τους άντρες με προβλήματα στον προστάτη.

Παράγεται συνδυαστικά από το νέκταρ και την γύρη του φυτού και αυτός είναι ο λόγος πως έχει μία σύνθετη και περίπλοκη γεύση με μεγάλο βάθος. Είναι ένα μέλι των ορεινών περιοχών και ειδικά της βόρειας Ελλάδα. Το μέλι καστανιάς από την περιοχή της Μακεδονίας συλλέγεται κατά βάση στην χερσόνησο του Αγίου Όρους που είναι πλούσια σε καστανιές.

Είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι, το οποίο λατρεύεται για το πλούσιο «σώμα» του. Σε αντίθεση με τα άλλα μέλια που είναι πιο φρουτώδη, το μέλι καστανιάς αναδεικνύει γήινα αρώματα.

Ανάλογα την περιοχή από την οποία έχει συλλεχθεί, το μέλι καστανιάς ποικίλει χρωματικά από κοκκινωπό, σκούρο καφέ έως μαύρο.

  • Είναι αντιβακτηριδιακό
  • Βοηθά στην επούλωση των πληγών και των ουλών
  • Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
  • Συμβάλει στην καλή υγεία του προστάτη
  • Αποτοξινώνει μέσω της εφίδρωσης
  • Τονώνει τον οργανισμό
  • Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα και τανίνες
  • Περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία
  • Έχει υψηλό ποσοστό φρουκτόζης και χαμηλό ποσοστό γλυκόζης

Το μέλι καστανιάς έχει μεγάλη αντοχή στο ζαχάρωμα. Ο λόγος είναι η σύσταση του και τα χαμηλά σάκχαρα που περιέχει. Αυτό το καθιστά αρκετά ανθεκτικό και μπορεί να μείνει στο βάζο 1-2 χρόνια, χωρίς να αλλοιωθεί η σύστασή του.
Στην περίπτωση που κρυσταλλώσει, θερμαίνεται σε πολύ ήπια θερμοκρασία για ελάχιστο χρόνο με τη μέθοδο μπεν μαρί και επανέρχεται στην κανονική του υφή.

Add to cart