Menu
Menu
Menu

ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι κουμαριάς αποτελεί μια ξεχωριστή γευστική πρόταση, για τους απαιτητικούς λάτρεις του είδους. Προερχόμενο από τα άνθη ενός από τα ωραιότερα αειθαλή φυτά της ελληνικής χλωρίδας, αυτό το μέλι εντυπωσιάζει με την σκουροχάλκινη απόχρωση, την υπόπικρη γεύση και την χαμηλή του περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Χαρακτηριστική, πολύ γεμάτη και υπόπικρη γεύση. Διεθνώς, είναι γνωστό και ως «bitter honey» εξαιτίας της αρβουτίνης, μιας ουσίας που απαντάται φυσικά σε φρούτα όπως είναι τα μούρα, τα cranberries και σε διάφορα είδη αχλαδιών.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, είναι πως περιέχει λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης, συγκριτικά με άλλα μέλια που υπάρχουν στην αγορά. Αυτός είναι και ο λόγος που κρυσταλλώνει αρκετά γρήγορα.

Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις του φυτού της Κουμαριάς (Arbutus Unedo) και είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.

Άρωμα με νότες πικρής καραμέλας, που ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του μελιού.

Το μέλι κουμαριάς έχει ένα πλούσιο καστανοχάλκινο χρώμα, αλλά μπορεί να συναντηθεί και σε ανοιχτόχρωμη ξανθή απόχρωση.

  • Εξαιρετικά πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα
  • Διαθέτει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, στυπτικές και αιμοστατικές ιδιότητες
  • Διουρητικό, που βοηθά στη λειτουργία των νεφρών και κατ’ επέκταση στην λειτουργία του προστάτη
  • Κατεβάζει την πίεση
  • Συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του κυκλοφορικού και του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης
  • Λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό για τον εξασθενημένο οργανισμό
  • Χάρη στη φυσική ουσία Τυρανόζη που περιέχει, αυξάνει τη ζωή των κυττάρων του σώματος

Η κρυστάλλωση του μελιού κουμαριάς είναι σχετικά σύντομη και συμβαίνει συνήθως στους 2 – 3 μήνες. Για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, πραγματοποιείται ήπια θέρμανση με τη μέθοδο μπεν μαρί.

ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι κουμαριάς αποτελεί μια ξεχωριστή γευστική πρόταση, για τους απαιτητικούς λάτρεις του είδους. Προερχόμενο από τα άνθη ενός από τα ωραιότερα αειθαλή φυτά της ελληνικής χλωρίδας, αυτό το μέλι εντυπωσιάζει με την σκουροχάλκινη απόχρωση, την υπόπικρη γεύση και την χαμηλή του περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Χαρακτηριστική, πολύ γεμάτη και υπόπικρη γεύση. Διεθνώς, είναι γνωστό και ως «bitter honey» εξαιτίας της αρβουτίνης, μιας ουσίας που απαντάται φυσικά σε φρούτα όπως είναι τα μούρα, τα cranberries και σε διάφορα είδη αχλαδιών.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, είναι πως περιέχει λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης, συγκριτικά με άλλα μέλια που υπάρχουν στην αγορά. Αυτός είναι και ο λόγος που κρυσταλλώνει αρκετά γρήγορα.

Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις του φυτού της Κουμαριάς (Arbutus Unedo) και είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.

Άρωμα με νότες πικρής καραμέλας, που ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του μελιού.

Το μέλι κουμαριάς έχει ένα πλούσιο καστανοχάλκινο χρώμα, αλλά μπορεί να συναντηθεί και σε ανοιχτόχρωμη ξανθή απόχρωση.

  • Εξαιρετικά πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα
  • Διαθέτει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, στυπτικές και αιμοστατικές ιδιότητες
  • Διουρητικό, που βοηθά στη λειτουργία των νεφρών και κατ’ επέκταση στην λειτουργία του προστάτη
  • Κατεβάζει την πίεση
  • Συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του κυκλοφορικού και του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης
  • Λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό για τον εξασθενημένο οργανισμό
  • Χάρη στη φυσική ουσία Τυρανόζη που περιέχει, αυξάνει τη ζωή των κυττάρων του σώματος

Η κρυστάλλωση του μελιού κουμαριάς είναι σχετικά σύντομη και συμβαίνει συνήθως στους 2 – 3 μήνες. Για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, πραγματοποιείται ήπια θέρμανση με τη μέθοδο μπεν μαρί.

Add to cart