Menu
Menu
Menu

ΜΕΛΙ ΠΟΛΥΚΟΜΠΟΥ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι πολύκομπου είναι ένα από τα σπάνια ελληνικά μέλια, το οποίο βγαίνει σε μικρή παραγωγή και χαρακτηρίζεται για την εξαιρετικά γλυκιά και ιδιαίτερη του γεύση. Ο πολύκομπος ή αλλιώς κυπαρισσάκι Κρήτης όπως ονομάζεται, είναι ένα φυτό των αγρών με μικροσκοπικά ροζ ή λευκά άνθη που είναι πλούσια σε νέκταρ. Το μέλι που παράγεται από αυτό το φυτό, είναι το πλουσιότερο σε ένζυμα και άλλα στοιχεία.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό μέλι, με ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση, που φέρνει στο τελείωμα του νότες από ξύλο, άγρια φύση και δάσος. Πρόκειται για ένα μέλι που εκτιμούν ιδιαίτερα όσοι αγαπούν την καλή γεύση και έχουν «εκπαιδευμένους» γευστικούς κάλυκες.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μελιού είναι αρκετά περιορισμένη, καθώς βασίζεται σε άγρια φυτά τα οποία δεν καλλιεργούνται, αλλά προκύπτουν φυσικά με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε χρονιάς.

Το μέλι πολύκομπου είναι ιδανικό για όσους θέλουν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους. Βοηθά σε αρθριτικά προβλήματα, νεφρά και προστάτη, ενώ συμβάλει στην απορρόφηση ασβεστίου. Επιπλέον το προτιμούν τα άτομα με αναιμία.

Είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του, με ένα πραγματικό φυσικό τονωτικό, το οποίο έχει ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση και είναι πολύ γλυκό.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μελιού γίνεται από τις μέλισσες κατά τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο όπου ο πολύκομπος αναπτύσσεται και ανθοφορεί. Η συλλογή του γίνεται κυρίως στις ορεινές περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία και ειδικά το Κιλκίς.
Λόγω της εποχικότητας του, είναι ένα μέλι που δεν συναντάται εύκολα, καθώς δεν είναι πάντα σε αφθονία.

Το άρωμα του είναι δυνατό και παραπέμπει σε ώριμα φρούτα και δάσος, δίνοντας μία καθαρή φθινοπωρινή αίσθηση.

Πρόκειται για ένα σκουρόχρωμο καφέ μέλι, το οποίο έχει ελάχιστη διαύγεια. Το σκούρο χρώμα του, είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο.

  • Το μέλι πολυκόμπου είναι πλούσιο σε διάφορα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα
  • Περιέχει πολλά ένζυμα που βοηθούν τον οργανισμό
  • Έχει μεταλλικά άλατα και σίδηρο που βοηθούν στην αιμοποίηση και στα νεφρά
  • Το φολικό οξύ βοηθά στην γρήγορη επούλωση των τραυμάτων και τις διάφορες φλεγμονές
  • Έχει διουρητικές ιδιότητες
  • Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
  • Βοηθά στην χαλάρωση των στομαχικών προβλημάτων

Το καθαρό μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει (αυτό είναι το λεγόμενο ζαχάρωμα). Είναι μία απολύτως φυσική διαδικασία.

Η κρυστάλλωση του μελιού πολύκομπου είναι γρήγορη και εντοπίζεται στους 2-3 μήνες. Για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, πραγματοποιείται ήπια θέρμανση σε μπεν μαρί.

ΜΕΛΙ ΠΟΛΥΚΟΜΠΟΥ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι πολύκομπου είναι ένα από τα σπάνια ελληνικά μέλια, το οποίο βγαίνει σε μικρή παραγωγή και χαρακτηρίζεται για την εξαιρετικά γλυκιά και ιδιαίτερη του γεύση. Ο πολύκομπος ή αλλιώς κυπαρισσάκι Κρήτης όπως ονομάζεται, είναι ένα φυτό των αγρών με μικροσκοπικά ροζ ή λευκά άνθη που είναι πλούσια σε νέκταρ. Το μέλι που παράγεται από αυτό το φυτό, είναι το πλουσιότερο σε ένζυμα και άλλα στοιχεία.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό μέλι, με ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση, που φέρνει στο τελείωμα του νότες από ξύλο, άγρια φύση και δάσος. Πρόκειται για ένα μέλι που εκτιμούν ιδιαίτερα όσοι αγαπούν την καλή γεύση και έχουν «εκπαιδευμένους» γευστικούς κάλυκες.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μελιού είναι αρκετά περιορισμένη, καθώς βασίζεται σε άγρια φυτά τα οποία δεν καλλιεργούνται, αλλά προκύπτουν φυσικά με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε χρονιάς.

Το μέλι πολύκομπου είναι ιδανικό για όσους θέλουν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους. Βοηθά σε αρθριτικά προβλήματα, νεφρά και προστάτη, ενώ συμβάλει στην απορρόφηση ασβεστίου. Επιπλέον το προτιμούν τα άτομα με αναιμία.

Είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του, με ένα πραγματικό φυσικό τονωτικό, το οποίο έχει ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση και είναι πολύ γλυκό.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μελιού γίνεται από τις μέλισσες κατά τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο όπου ο πολύκομπος αναπτύσσεται και ανθοφορεί. Η συλλογή του γίνεται κυρίως στις ορεινές περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία και ειδικά το Κιλκίς.
Λόγω της εποχικότητας του, είναι ένα μέλι που δεν συναντάται εύκολα, καθώς δεν είναι πάντα σε αφθονία.

Το άρωμα του είναι δυνατό και παραπέμπει σε ώριμα φρούτα και δάσος, δίνοντας μία καθαρή φθινοπωρινή αίσθηση.

Πρόκειται για ένα σκουρόχρωμο καφέ μέλι, το οποίο έχει ελάχιστη διαύγεια. Το σκούρο χρώμα του, είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο.

  • Το μέλι πολυκόμπου είναι πλούσιο σε διάφορα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα
  • Περιέχει πολλά ένζυμα που βοηθούν τον οργανισμό
  • Έχει μεταλλικά άλατα και σίδηρο που βοηθούν στην αιμοποίηση και στα νεφρά
  • Το φολικό οξύ βοηθά στην γρήγορη επούλωση των τραυμάτων και τις διάφορες φλεγμονές
  • Έχει διουρητικές ιδιότητες
  • Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
  • Βοηθά στην χαλάρωση των στομαχικών προβλημάτων

Το καθαρό μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει (αυτό είναι το λεγόμενο ζαχάρωμα). Είναι μία απολύτως φυσική διαδικασία.

Η κρυστάλλωση του μελιού πολύκομπου είναι γρήγορη και εντοπίζεται στους 2-3 μήνες. Για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, πραγματοποιείται ήπια θέρμανση σε μπεν μαρί.

Add to cart