Menu
Menu
Menu

ΜΕΛΙ 4ΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι 4ων εποχών είναι προϊόν της στατικής μελισσοκομίας. Είναι ουσιαστικά ανάμειξη μελιών που έχουν προέλθει από νέκταρ λουλουδιών, μελιτώματα (ρητίνη) και γυρεόκοκκους. Πρόκειται για ένα ελαφρύ, γλυκό μέλι με πινελιές από καστανιά και θυμάρι.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Γλυκιά, απαλή, με νότες από κάστανο και θυμάρι, που εγγυώνται πως θα αγαπηθεί ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς. Θα λέγαμε πως η γεύση του είναι βοτανική με τελείωμα λουλουδιών.

Ένα μέλι 4ων εποχών σημαίνει πως παρασκευάζεται από συγκομιδές που έγιναν άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Ο λόγος είναι πως τα φυτά έχουν διαφορετικές περιόδους ανθοφορίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εξαιρετικά περίπλοκο και σύνθετο μέλι σαν αυτό.

Η γεύση και τα αρώματα είναι αποτέλεσμα της μοναδικής παρασκευής του. Τέλος έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι ιδανικό για καθημερινή κατανάλωση.

Το μέλι 4ων εποχών συλλέγεται από συγκεκριμένες περιοχές όλης της επικράτειας, στις οποίες υπάρχουν σταθερά μελίσσια. Η επιλογή των τόπων έχει γίνει λόγω της ιδιαίτερης ευφορίας και τον πλούσιων σε ποικιλία φυτών.

Το άρωμα του είναι ελαφρύ και λουλουδένιο, ενώ “κυριαρχεί” η καστανιά.

Είναι διαυγές, χρυσοκίτρινο, με τάση προς το έντονο καφέ.

  • Το μέλι 4ων εποχών είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα και πολλά άλλα συστατικά
  • Προσφέρεται για καταπολέμηση φλεγμονών και επούλωση πληγών
  • Βοηθά στα στομαχικά προβλήματα, όπως το έλκος, λόγω των ενζύμων που περιέχει
  • Αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό
  • Έχει αντισηπτικές ιδιότητες
  • Συνδέεται με την καλή οργανική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών και του σκελετού

Το συγκεκριμένο μέλι μπορεί να ζαχαρώσει στους 8-14 μήνες. Είναι σε μία ενδιάμεση κατηγορία και ο λόγος είναι το προφίλ του, που αποδίδεται σε πολλά και διαφορετικά νέκταρ.
Για να το απολαύσεις με υφή όπως την πρώτη του μέρα, απλά τοποθέτησέ το σε μπεν μαρί για ελάχιστο χρόνο.

ΜΕΛΙ 4ΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

(Μέλι)γα λόγια

Το μέλι 4ων εποχών είναι προϊόν της στατικής μελισσοκομίας. Είναι ουσιαστικά ανάμειξη μελιών που έχουν προέλθει από νέκταρ λουλουδιών, μελιτώματα (ρητίνη) και γυρεόκοκκους. Πρόκειται για ένα ελαφρύ, γλυκό μέλι με πινελιές από καστανιά και θυμάρι.

Εκκαθάριση

Το ξέρατε οτι...

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει και να μετατρέπεται από ρευστή, σε μια ημιστέρεη κατάσταση. Με τον όρο κρυστάλλωση ή αλλιώς «ζαχάρωμα» του μελιού, εννοούμε μια φυσική διαδικασία, η οποία αποτελεί ένδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού.

Γλυκιά, απαλή, με νότες από κάστανο και θυμάρι, που εγγυώνται πως θα αγαπηθεί ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς. Θα λέγαμε πως η γεύση του είναι βοτανική με τελείωμα λουλουδιών.

Ένα μέλι 4ων εποχών σημαίνει πως παρασκευάζεται από συγκομιδές που έγιναν άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Ο λόγος είναι πως τα φυτά έχουν διαφορετικές περιόδους ανθοφορίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εξαιρετικά περίπλοκο και σύνθετο μέλι σαν αυτό.

Η γεύση και τα αρώματα είναι αποτέλεσμα της μοναδικής παρασκευής του. Τέλος έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι ιδανικό για καθημερινή κατανάλωση.

Το μέλι 4ων εποχών συλλέγεται από συγκεκριμένες περιοχές όλης της επικράτειας, στις οποίες υπάρχουν σταθερά μελίσσια. Η επιλογή των τόπων έχει γίνει λόγω της ιδιαίτερης ευφορίας και τον πλούσιων σε ποικιλία φυτών.

Το άρωμα του είναι ελαφρύ και λουλουδένιο, ενώ “κυριαρχεί” η καστανιά.

Είναι διαυγές, χρυσοκίτρινο, με τάση προς το έντονο καφέ.

  • Το μέλι 4ων εποχών είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα και πολλά άλλα συστατικά
  • Προσφέρεται για καταπολέμηση φλεγμονών και επούλωση πληγών
  • Βοηθά στα στομαχικά προβλήματα, όπως το έλκος, λόγω των ενζύμων που περιέχει
  • Αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό
  • Έχει αντισηπτικές ιδιότητες
  • Συνδέεται με την καλή οργανική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών και του σκελετού

Το συγκεκριμένο μέλι μπορεί να ζαχαρώσει στους 8-14 μήνες. Είναι σε μία ενδιάμεση κατηγορία και ο λόγος είναι το προφίλ του, που αποδίδεται σε πολλά και διαφορετικά νέκταρ.
Για να το απολαύσεις με υφή όπως την πρώτη του μέρα, απλά τοποθέτησέ το σε μπεν μαρί για ελάχιστο χρόνο.

Add to cart